Partners Brede School

 

Voor extra ondersteuning op het gebied van onderwijs werken we samen met:

RT-praktijk Praktijk Den Toom
Liesbeth den Toom
De Knip 12 –  4761 GV  Zevenbergen
0168-328364
liesbeth.den.toom@ziggo.nl
www.praktijkdentoom.nl

 

RT-Praktijk Een Stap Vooruit

Engels

18 jaar geleden ben ik met mijn gezin uit mijn geboortestreek in East Yorkshire, Engeland verhuisd naar Nederland. Het leren spreken van vreemde talen was al sinds mijn studietijd een lievelingsbezigheid die alleen maar leuker werd door ook Nederlands er bij te trekken. In het dagelijks leven sta ik vrienden en collega’s graag te woord voor al hun talenvragen – groot en klein. Met gepaste trots voed ik mijn drie kinderen tweetalig op. Het bemachtigen van een wereldtaal zoals Engels is en blijft een voordeel.

Joanne Hollingworth, englishjoanne14@gmail.com

joanne

 

Op het gebied van ontspanning, cultuur en wetenschap is er een aanbod van diverse bijeenkomsten en workshops, zoals onder andere:

Kerk
Eenmaal per jaar, meestal in de herfst,  is de school betrokken bij de organisatie van een jeugddienst in de kerk. Deze  kerkdienst vindt plaats in de Hervormde kerk (vanwege de ruimte), maar is een gezamenlijke viering van de Hervormde en Gereformeerde kerk;  gemeenteleden van beide kerken komen ook mee genieten.  Als “brede school “ zijn wij  zo verweven met  het kerkelijk leven van Zevenbergen.
Samen met de dominee van eenn van beide protestantse kerken wordt een thema  van onze godsdienstige methode uitgewerkt tot een viering.
Drie weken lang wordt er in alle klassen uitgebreid aandacht aan besteed: we filosoferen over het thema en over wat dit betekent in ons dagelijks leven en bedenken gebeden. We  oefenen liedjes en de kinderen werken het onderwerp creatief uit met o.a.  toneelstukjes, gedichten en  knutselwerken.
Ook tijdens de dienst hebben de kinderen een belangrijke rol.
Omdat de Regenboogdienst een belangrijk onderdeel is van ons lesprogramma wordt ook ieders aanwezigheid verwacht. Samen met kinderen, (groot)ouders, teamleden en gemeenteleden willen we er een mooie, betekenisvolle viering van maken.
relax kids 1

Relax Kids helpt kinderen te ontspannen, zelfvertrouwen op te bouwen en vergroot de concentratie. Ga mee op een magisch avontuur en ontdek hoe je door middel van beweging, spel, visualisatie en ademhalingstechnieken helemaal tot ontspanning kunt komen.

Workshop Relax Kids

De workshop Relax Kids bestaat uit 8 lessen van 1 uur.
Tijdens dit uur ligt de nadruk op, plezier ervaren, ontladen van energie en vooral doen en beleven. Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Een uurtje helemaal tot jezelf komen.
Elke les heeft een thema dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen, denk bijvoorbeeld aan thema superhelden, de elfentuin, de snoepjesfabriek.
We beleven elke les een bijzonder avontuur en ontdekken hoe je door middel van beweging, spel, massage, visualisatie, affirmaties en ademhalingstechnieken helemaal tot ontspanning kunt komen.

Relax Kids is een methode die al 15 jaar bestaat in Groot Brittannië en is opgericht door Marneta Viegas. Naast dat het een heel gezellig en leuk uurtje is, heeft de Methode Relax-Kidsbewezen dat het een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen. Kinderen zitten beter in hun vel, krijgen meer zelfvertrouwen. De methode helpt tegen faalangt. Kinderen kunnen zich beter concentreren, slapen beter, kunnen beter met stress omgaan en leren hun grenzen kennen en aangeven. Ze kunnen beter omgaan met emoties, zoals boosheid, angst en verdriet en ontwikkelen meer respect voor zichzelf en anderen.

De oefeningen die we tijdens de les doen zijn voor kinderen ook thuis of op school te gebruiken. Ze krijgen vaardigheden aangeleerd die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken.

relax kids

Workshop Chill Skills

De Chill Skills cursus ligt in het verlengde van Relax Kids. Behalve ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en visualisatie gaan we het ook hebben over onderwerpen die voor tieners belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Positief denken
  • Visualisatie
  • Stress, wat is dat nou precies en hoe ga je er mee om
  • Hoe ga je om met boosheid en andere stemmingen
  • Gezond leven , Goed voor jezelf zorgen
  • Gelukkig zijn
  • Zelfvertrouwen en Rust

Kinderen leren hoe ze in balans kunnen komen en worden bewuster van wat ze zelf belangrijk vinden. Ze leren zichzelf beter kennen en te vertrouwen op zichzelf. Hierdoor zijn ze in staat om beter om te gaan met stress, zich te focussen en te ontspannen bijvoorbeeld voor een toets of het maken van huiswerk.

Tijdens de 7 lessen staan we stil bij de bovenstaande onderwerpen, we zullen verschillende soorten oefeningen doen, maar bijvoorbeeld ook over bepaalde onderwerpen discussiëren. Hoe ga je om met prikkels van buitenaf, groepsdruk, social media, online gedrag, pubertijd wat doet dat met je en waar komen die stemmingswisselingen vandaan en wat kan je er zelf aan doen. Hoe draag ik bij aan mijn eigen geluk?

De workshop wordt gegeven in kleine groepjes zodat er voldoende individuele aandacht zal zijn. De deelnemers krijgen allemaal een eigen inspiratie-werkmap om de oefeningen en opdrachten ook buiten de les te kunnen gebruiken.

Mijn naam is Aryonne van Gils. Na het behalen van mijn HBO diploma sociaal pedagogische hulpverlening , ben ik ruim 10 jaar werkzaam geweest als persoonlijk begeleidster op een orthopedagogisch dagcentrum . Vanuit mijn opleiding, werkervaring,maar zeker ook door mijn ervaring als moeder van drie prachtige kinderen, is mijn passie om kinderen te begeleiden en te ondersteunen in hun sociaal emotionele ontwikkeling alleen maar gegroeid. Inmiddels ben in Relax-kids coach en responstrainer en heb ik samen met Judith Redelijk praktijk nuJIJ opgericht.

Kopie van relax kids aryonne vG

 

 

‘Mad Science’
De naschoolse techniek cursus geeft kinderen een eerste kennismaking met wetenschap & techniek.
Kinderen krijgen op deze manier een positieve kijk op wetenschap & techniek en beseffen beter hoe het de wereld om hen heen beïnvloedt. Tussen de activiteiten door krijgen de kinderen duidelijke instructies en informatie over het dan behandelde thema. Er wordt daarbij veel gewerkt met schaalmodellen, sheets en  demonstraties om gevaarlijkere proeven te doen (bijvoorbeeld met vuur en/of chemicaliën). De lessen liggen dicht bij de belevingswereld van de kinderen, zijn zeer educatief en stimuleren een onderzoekende leerhouding. Door talloze experimenten, activiteiten en demonstraties leren de kinderen principes en methoden waar ze later op terug kunnen vallen. Observeren, analyseren en conclusies trekken zijn immers belangrijke vaardigheden, voor nu en later.

 P1010022

Laatste nieuws

De schoolgids 2018-2019 is gepubliceerd