Groepen 1/2

Welkom op de pagina van  de groepen 1/2

 

 

 

Gedurende het schooljaar houden we via Parro ouders op de hoogte van activiteiten in de groepen.

 


 

Aan het begin van het schooljaar heeft de lees/mediaconsulent van Bibliotheek VANnU voorgelezen in de klas. De kinderen hebben genoten van een mooi verhaal.
Voorlezen (en zelf lezen) is erg belangrijk voor de lees-ontwikkeling van uw kind. Niet alleen op school, maar ook in de toekomst zal uw kind veelvuldig moeten lezen en ook begrijpend lezen. Om deze ontwikkeling soepel te laten verlopen, is veel oefenen noodzakelijk. Niet alleen op school, maar ook thuis.
Het begint met voorlezen en wanneer uw kind kan lezen blijft u toch zeker ook heerlijk voorlezen?

Kom naar de Bibliotheek

U bent van harte uitgenodigd om samen met uw kind langs te komen in de bibliotheek. Er zijn veel mooie voorleesboeken te leen, maar ook eerste leesboekjes voor beginnende lezers.

Lidmaatschap voor kinderen tot 18 jaar is gratis.

Tot ziens in de bieb!

Bibliotheek Zevenbergen
Kasteelweg 3 4761 BN Zevenbergen

Maandag           11.00-17.30 uur
Dinsdag             gesloten
Woensdag         11.00-17.30 uur
Donderdag        11.00-17.30 uur
Vrijdag               11.00-20.00 uur
Zaterdag            11.00-15.00 uur

 

 

Waarom voorlezen?

Fijn voor jou en je kind

Goed voor je kind: leerzaam!

Geeft rust en gezelligheid

VEEL NIEUWE WOORDEN

 

Vijf voorleestips: 

  1. Een vast moment. Lees elke dag op dezelfde tijd voor, bijvoorbeeld voor het slapen gaan. 
  1. Lees zoals u praat! Het is helemaal niet nodig om u extra in te spannen om met verschillende stemmetjes voor te lezen. Probeer voor te lezen zoals u ook praat, dus harder en zachter, langzaam en snel. Als u leest met expressie treft u vaak veel beter de toon en helpt u uw kind het verhaal beter te begrijpen.
  1. Speel in op reacties. Vaak leeft uw kind mee en lacht het om grapjes. Speel hier op in, laat uw kind vertellen en vraag eens naar zijn eigen ervaringen.
  1. Moeilijke woorden? Moeilijke woorden worden in de context van het verhaal vaak wel duidelijk. Of besteed er juist even aandacht aan. Door het uit te leggen of een plaatje te laten zien onthoudt uw kind het beter en leert hij weer een nieuw woord.
  1. Lees het boek vaker voor! Herhaling is belangrijk en erg prettig voor uw kind. Door een verhaal vaker te vertellen zal uw kind het beter begrijpen. Wees niet bang voor verveling; uw kind leert elke keer weer andere dingen uit het boek.
     

Websites:
https://www.jeugdbibliotheek.nl/
http://www.jeugdbieb.nl/
http://nationalevoorleesdagen.nl/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit schooljaar zijn we gestart met onze nieuwe groep 1-2a en zijn we begonnen met allemaal welkomstspelletjes. Ook hebben we een lettertafel gemaakt met voorwerpen die met de letter w  van welkom beginnen.
Tijdens deze weken kwam de professor weer langs van Mad Science. Die heeft hele bijzondere proefjes laten zien.

Na de startweken begon het thema ‘dieren’. Hierbij stond de letter v van varken, vlinder en vis centraal. Eerst zijn we dieren gaan zoeken rondom school. De kinderen hebben allerlei kleine dieren gevonden die ze konden verzamelen in potjes. Ook werden ze goed bekeken met een vergrootglas.

We hebben ook gekeken hoeveel verschillende dieren ze per tweetal hebben gevonden. Het samenwerken was hierbij ook belangrijk. De kinderen hebben alles op een invulblad bijgehouden.

In de eerste week mochten de kinderen kijken naar een toneelstuk, waarbij een klant dingen ging kopen in de dierenwinkel.

Dit verhaal konden de kinderen gebruiken bij het spelen in hun eigen dierenwinkel in de klas.
Hiervoor werden een prijslijst en een openingstijden bordje gemaakt.

Er zijn al veel kinderen die hun eerste ‘spreekbeurt’ over hun (of een gekozen) dier hebben gedaan. Ze brachten al heel veel spulletjes mee waarover ze konden vertellen.

 

 

 

 


Verder werden er varkentjes gekleid en allerlei dieren geknutseld.