Groep 1/2A

Marleen vO Natasja

Welkom op de pagina van groep 1/2 A

 

 

 

 

 

Vanwege het warme weer hebben we dinsdag 20 juni een spetterfeest gehouden.
De kinderen vonden het fantastisch en hadden de grootste lol.

 

 

 

 

Op dinsdag 13 juni hadden we een dag van superhelden! Alle kinderen kwamen als superheld naar school en we hebben een fantastisch toneelstuk gemaakt over superhelden!
De kinderen moesten allerlei houdingen uitbeelden zoals gaan slaapwandelen en weer in slaap vallen.
En er was ook een draakje wat verslagen moest worden. Dat hebben alle superhelden gedaan en het lukte!

Met het thema water  hebben we de weg van een waterdruppel behandeld en nagespeeld met een grote druppel.

Vanaf 15 mei begon onze projectweek. De discipline van dit jaar was dans. Iedere groep had een eigen land wat centraal stond. Onze groep had het land België. We hebben patatzakjes en Belgische vlaggen gemaakt. Verder was ons dansje een kastelendans, omdat België veel kastelen heeft. Voor deze dans hebben we mooie mutsjes gemaakt.

We waren helemaal in de kerstsfeer. We beginnen elke ochtend in de kring met het aansteken van de Adventskaarsen. Er mogen er al 3 branden. We zingen er veel kerstliedjes bij, zo1-2a-kerst-2dat we donderdag 22 december met de hele school kerst kunnen vieren. We hebben er  veel zin in!

 

 

Wat een fijne tijd van het jaar is dit toch. Druk, maar heel gezellig. Daar doen we dan samen ook erg ons best voor!  Er gaan heus regelmatig dingen verkeerd, maar we willen het allemaal graag goed hebben samen. We zijn echte kanjers in het oplossen van probleempjes en weer samen verder spelen!

1-2a-kerst-31-2a-kerst1-2a-kerst-4

We wensen iedereen alvast heel fijne kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar!

Groetjes van  Gioya, Sky, Siem, Lisanne, Esmee, Fedde, Lorena, Sem, Sümeyye, Sophie, Elise B., Daan, Elise v. S., Julien, Maja, Levi, Sam, Tygreey, Sosuna, Jasper, Leen , Cain, Tessa, Sara,Feline, Kauli, juf Cynthia en juf Marianne

 

We hebben een aantal nieuwe kinderen in de groep. Dat vinden we heel gezellig. Het is fijn om een beetje voor een ander te kunnen zorgen, en om groot te zijn. Het is ook fijn als er een beetje voor je gezorgd wordt als je het nieuw en spannend vindt op school.

1-2a-vriendjes

 

We hebben een leuke en spannende Sinterklaastijd gehad, met een Pechpiet en een Modepiet en werkplekken in de school. We leerden plattegronden bekijken en aflezen. We hebben geoefend met inpakken (passen, meten, vouwen) en met bakken. En heel veel verkleden natuurlijk!

 

Processed with Moldiv

Processed with Moldiv

Processed with Moldiv

 

 

 

 

 

 

 

 

De huishoek is het sinterklaashuis geworden en met de klei maken de kinderen pepernoten en chocolade letters.  Verder maken ze met constructiemateriaal sinterklaasboten en huizen en mogen ze met de kleine pietjes en sintjes spelen.

sint-collage

We hebben Pietengym gedaan, pepernoten gebakken en een pepernotenmachine gemaakt in 1 middag! Dit was met de hulp van groep 6.

1-2a-pepernoten-collage

 

1-2a-sint-klei

 

En Sinterklazen kleien kunnen de kinderen ook al heel erg goed. Kijk maar:

 

We hebben ook meegedaan aan het schoolontbijt. De kinderen hebben gezamenlijk heerlijk gegeten.

1-2a-schoolontbijt-collage

 

We zijn bezig met lessen in het kader van ‘thinking for learning’. Hier hebben de kinderen aangegeven welk voorwerp in welke kamer hoort en waarom. Soms kon het in meerdere kamers. Het gaat er hierbij om dat de kinderen goed en verder na proberen te denken, zich goed weten te verwoorden, goede argumenten bedenken en goed naar elkaar luisteren.1-2a-t4l-collage

 

Tijdens de Kanjerweek hebben de kinderen extra gelet op Kanjertaal. Mooie uitspraken w1-2a-kanjertaalerden op een speciale lijst geschreven.

 

 

 

 

1-2a-digibord

Op het digi-bord wordt ook al heel mooi getekend.

 

 
Tijdens het thema ‘winkel’ zijn we naar de supermarkt geweest met een boodschappenlijstje om de ingrediënten te halen voor pannenkoeken, die we daar na hebben gemaakt en opgegeten!

1-2a-pannenkoek-collage

 

 

Omdat het herfst was hebben de kinderen hele mooie spinnetjes1-2a-spin-collage gemaakt met 8 pootjes. Ze moesten wel goed tellen.

 

 

 

Ons volgende thema was ‘winkel’. De kinderen mochten in de winkel kastanjes, eikels en beukennootjes kopen. Eerst in het mandje stoppen, dan kijken bij de kassajuffrouw hoeveel het kost en dan natuurlijk betalen!

1-2a-winkel-collage

 

Samen met de hulp van allemaal opa’s en oma’s hebben we tijdens het thema opa’s en oma’s van de kinderboekenweek gezellig geknutseld: truitjes vlechten en borduren. Wat was dat gezellig !

1-2a-kwb-collage

 

En er is weer voorgelezen door de grote kinderen die meededen aan de voorleeswedstijd.

1-2a-voorleeswedstrijd 1-2a-voorleeswedstrijd-2

 

We hebben op 13 september gekeken naar de Mad Sience show. Het ging over zwaartekracht en andere krachten.

1-2a-mad-science-collage

We zijn gestart met het thema familie. De kinderen hebben hele mooie kinderwagentjes geknutseld van papier.

1-2a-familie-collage

Verder hebben de kinderen bruiden en bruidegoms gemaakt die op dit moment tentoongesteld worden in de vitrines op de gang.

1-2a-bruid-collage

De kinderen hebben hun eigen familie getekend en daarna mochten ze in de juffenstoel zitten om te vertellen wat ze allemaal hebben getekend en wat hun familie bijzonder maakt.

1-2a-familie-stoel-collage

Bij dit thema hoorde de letter r van Raai de kraai en de kinderen hebben allerlei voorwerpen meegenomen wat met die letter te maken heeft.

1-2a-letter-r-collage

In de eigenwijstijd hebben de kinderen bekeken uit hoeveel mensen hun gezin bestaat en hoeveel meisjes en hoeveel jongens dat dan zijn en hoeveel is dat samen? mmmDe kinderen hebben foto’s meegenomen van hun opa’s en oma’s en ze hebben over hen vertelt.

1-2a-opa-en-oma-collage

Verder komt wekelijks Cookie op bezoek in de klas, waarbij de kinderen allerlei spelletjes doen.

1-2a-cookie

Dit schooljaar zijn we begonnen met elkaar leren kennen en vertellen over de vakantie. Verder was het supermooi weer en hebben we lekker buiten mogen spetteren met de watertafels.

1-2a-collage