Groep 1/2 C

Hilly 2016

Natasja

Welkom op de pagina van groep 1/2 C!

 

 

1-2c-groepsfoto

Wat is december toch een gezellige maand, maar ook wel druk!
Nu zijn we helemaal in de kerstsfeer: in de school staan kerstbomen met mooie lichtjes. Alle werkjes stonden in het teken van de kerst: knutselen, werkboekjes, rekenen met kerstballen…
Op donderdag hadden we een sfeervolle kerstviering in de hal. Het kerstverhaal werd voorgelezen en de ingestudeerde liedjes klonken prachtig. En ’s avonds een heerlijk kerstdiner in de klas.

1-2c-kerst-collage

In de Sinterklaastijd was het heel druk in de school met Pechpiet en Modepiet, die een nieuw pietenpak probeerden te maken. We gingen met een plattegrond op verkenning in school en zo vonden we het naaiatelier. Gelukkig kregen de pieten het pak op tijd klaar.

Ook hadden we een supergezellige knutselmiddag: we maakten een pepernotensorteermachine, bakten pepernoten en hadden pietengym.

1-2c-sint-collage

 

In de Kanjerweek hebben we extra aandacht besteed aan “fijne taal”. Aardige dingen die we tegen elkaar zeiden werden opgeschreven op een poster. Ook kwam er een meneer in de klas die een verhaal vertelde over fijne taal.

1-2c-taal 1-2c-taal2

Op 9 november hebben we gezellig op school ontbijt gegeten. Wat hebben we gesmuld.

1-2c-ontbijt2  1-2c-ontbijt

Daarna liepen we met de hele school naar de kerk voor de Regenboogdienst. We luisterden naar een verhaal over Doorzetten en zongen de liedjes die we op school geoefend hadden.

1-2c-rbdienst

In de herfst werkten we met het thema Winkel. We hadden een echte winkel in de tussenruimte, waar je herfstspullen kon kopen. We leerden afwegen en betalen bij de kassa. Ook hebben we de nootjes allemaal soort bij soort uitgezocht. We maakten een uitstapje naar de supermarkt, waar we appels kochten om echte appelmoes mee te maken. Mmm, lekker!

1-2c-winkel-collage

We hebben al weer leuke dingen beleefd: er was een show van Mad Science waar weer allemaal spannende proefjes vertoond werden. Danny mocht op een hovercraft zitten. Stoer hoor!

1-2c-mad-science-collage

In de klas zijn we met het thema “familie” bezig. We leren van alles over papa’s en mama’s , opa’s  en oma’s, kinderen en kleinkinderen, familie en gezin.
Van Cookie The Cat leerden we ook Engelse familiewoorden: baby, mummy, daddy, brother and sister.

Ook hebben we twee letters geleerd: de m van mama en de r van Raai de Kraai.

1-2c-collage

Er zijn al twee verjaardagen gevierd: van Enora en van Ryan. Op de verjaardag van Lihle moeten we nog even wachten: zij maakte een lange reis naar Zuid-Afrika om haar nieuwe zusje op te halen.

1-2c-kleuren

We hebben het heel gezellig gehad in de eerste weken. Samen gaan we er een heel leuk en leerzaam schooljaar van maken!

1-2c-uiltjes