Groep 6

Rens 2016 

Welkom bij groep 6! 

 

 

 

Op deze pagina gaan we jullie het komende schooljaar op de hoogte houden van alle toffe, spannende en leerzame gebeurtenissen in onze groep.

Veel leesplezier!

Groetjes van de 28 kanjers van groep 6 en meester Rens

 groep 6

 

Op 12 mei hebben we een super toffe skateclinic gevolgd. We hebben eerst geleerd op welke manier je moet vallen zodat je jezelf geen pijn doet.
Hierna zijn we in groepjes aan de slag gegaan met verschillende opdrachten. We hebben bijvoorbeeld leren remmen, slalommen, en springen.
Uiteindelijk zijn we zelfs over een kleine schans gesprongen en zijn we over een evenwichtsbalk gegaan. Dit was soms best spannend!
Nadat de begeleiders iedereen tijdens het tikspel hadden getikt zat de leuke clinic er weer op!

 

Op 16 maart is groep 6 op bezoek geweest bij JBV Amorti.
We hebben deze ochtend uitleg gekregen over biljarten, het gebruiken van een keu en de spelregels.
Op 6 verschillende tafels hebben we verschillende spellen gespeeld om kennis te maken met het spel.

Na een verdiende pauze is Bob uiteindelijk de biljartkampioen van groep 6 geworden!

We hebben een erg toffe en gezellige ochtend gehad met elkaar.

 

Wist je dat ?

 • Het  erg gezellig is in groep 6.
 • Het soms wel lawaaierig is.
 • De  meester aardig is.
 • We een nieuwe taal en spelling methode hebben.
 • We leren van elkaar en met elkaar.
 • We met groep 5 en 6 samen geschiedenis doen.
 • We soms buiten lekker gaan lezen.
 • We nieuwe chromebooks hebben.
 • We soms tijd hebben om iets leuks te doen.
 • De meester voorleest uit een heel spannend boek.
 • We waardebonnen hebben, hier kunnen we leuke dingen mee verdienen als het goed gaat in de klas!
 • We een datamuur hebben, hier zien we al onze resultaten en de dingetjes waar we aan willen werken.
 • We gouden regels hebben gemaakt met elkaar.

Groetjes Anouk en Marieke Bon

 

Zwemmen bij SGZ

Op school kregen we een boekje en daar stond in wat bij bewegen, sport en oefeningen hoort. We doen mee met het ALCIS-project, voor de nationale sportweken. We hebben sportweken omdat sporten gezond en leuk is, en omdat het belangrijk voor je is.

We gingen naar SGZ omdat we allerlei spellen gingen doen die met zwemmen te maken hebben.We gingen omkleden en toen ging een mevrouw uitleggen wat we gingen doen.

We begonnen met estafette nadat er teams waren gemaakt. Toen gingen we eerst gewoon estafette doen en daarna estafette met de slang.

Daarna gingen we een spelletje doen waar je zoveel mogelijk speeltjes moest pakken. De drijvende dingen waren 1 punt. De dingen die zonken waren 2 punten waard. Kikkers waren 3 punten waard.

Toen we een paar potjes hadden gespeeld gingen we waterpolo doen. De klas werd in vier groepen verdeeld. Er waren dus 2 wedstrijdjes. Toen we die hadden gedaan gingen we weer douchen en omkleden.

We gingen weer naar school.

We hadden een hele leuke, sportieve en leerzame middag!

Groetjes Bob en Floris uit groep 6!

 

 

Op maandag 12 september bezochten we een voorstelling van Mad Science. Samen met de andere groepen van de Regenboog genoten we van allerlei spannende experimenten. Sven en Gerian schreven hier een stukje over.

Veel leesplezier!

Mad Science

Het eerste stukje van de voorstelling ging over zwaartekracht. De professor pakte een opblaasbare dino die nooit om kan vallen. Het was cool want zelfs als je hem tegen de grond aan drukte kwam hij weer terug omhoog. Daarna pakte de professor een dienblad met vier touwtjes er aan.
Daarna pakte ze bekertjes met water en zette die op het dienblad. Dan moesten een aantal kinderen het dienblad een beetje bewegen en dan draai je hem hard rond in de lucht. Er is 1 bekertje omgevallen maar het is bij iedereen gelukt.

Toen dat klaar was hadden we het over een soort van kunstschaatser. Er moest iemand op een blauwe plaat staan die rond kan rond draaien. Hij/zij moest gewichten vast houden en dan draaide de professor je rond. En dan zij ze ‘ja’ en dan moest je je armen in de vorm houden zoals in een achtbaan. Niet in de lucht maar gekruist met je handen/gewichten op je schouders.
Vervolgens moest er iemand een wiel met stangen eraan vast houden. Dit kind moest handschoenen aan doen anders schuurde het. Dan draait de professor aan het wiel dan moet je hem een beetje scheef houden dan voel je iets bijzonders.

Dit is dan al bijna het einde van de voorstelling. Als laatste maakte de professor zelf een hovercraft. Er zat een gat in de achterkant van een grote plank die even groot was als een kleine bladblazer. Je zette de bladblazer in het gat en dan zette je de bladblazer aan. De bladblazer kwam in de lucht doordat er koude lucht uit de bladblazer komt, dit duwt de warme lucht omhoog.

Het was heel leuk!

Groetjes Sven en Gerian