Groep 7

Samira 2016

Daisy 2016

Welkom bij groep 7!

 

Entreetoets

Wij hebben vorige week de entreetoets gemaakt.
We vonden het best wel lastig en veel werk. we moesten verschillende taken maken verspreid over 4 dagen. Dit zijn een paar taken: Reken, Taal, Spelling, Begrijpend Lezen.
We mochten ook kauwgom in de klas. Daardoor kun je je beter concentreren. We hadden een blad met vakjes en een boekje waar de vragen in stonden. Bij nieuwsbegrip hadden we een bronnenboekje, daarin staan allerlei teksten die je moet lezen en daarbij moet je vragen maken.

Groetjes Eline en Terrian

 

Wij gaan het hebben over de Koningsspelen.
Het begon allemaal met de hockey daar werd de koningsdag geopend. Dat was met het liedje Okido. Daarna ging je met je groepje naar een sport, zoals turnen, honkbal, handbal, judo, hockey, tennis.
Het waren hele leuke sporten. Als je zag dat het heel leuk was kon je een briefje halen en aan je ouders laten zien zodat je er misschien op kan.
Dit is het einde van dit stukje ik hoop dat jullie het stukje leuk vinden en tot de volgende keer

Groetjes Fleur en Britt.

 

Verkeer

De hele klas heeft 7 april verkeersexamen. Wij hadden verkeerscontrole op 24 maart 2017. We moesten een strakke kettingkast en de lampen moesten werken.
Je moest ook reflectoren hebben op de banden, trappers en achterop. Wij deden ook wat…. wij moesten remmen met onze handremmen of achteruit remmen.
We hebben op 7 april verkeersexamen. Wij starten bij Virtus en dan eindigen wij ook bij Virtus wij moeten dan op de provinciale weg.

 

Stripverhaal
30-maart-2017

Wij hebben in groep 7 een strip moeten maken voor taal. Het was niet zomaar een strip het was namelijk een strip over robots. Iedereen vond het wel een leuke opdracht, dus we hebben er erg hard aan gewerkt. Iedereen heeft ook echt zijn best gedaan. Je zag overal originele ideeën over dat er iets ontploft of dat hij verandert in iets.

Je had verschillende lessen ….je moest bijvoorbeeld: eerst een klad maken en dan pas netjes maken.

Dit is getypt door Julia en Fleur.

 

Veteraan

Op 24-03-2017 kwamen er 2 militairen in de klassen van EWT (EigenWijsTijd). Ze hebben verteld over dingen die ze hadden meegemaakt in Libanon en Yoego-Slavië, 1 van hen was in groep 7 en de ander in groep 8. In groep 7 heeft een meneer uitgelegd wat mijnen waren en in groep 8 heeft de ander verteld in welke volgorde Adolf Hitler alles heeft veroverd, en wat hij heeft meegemaakt in oorlogen. Het heeft 1½ à 2 uur geduurd. En bijna iedereen in groep 7 en 8 vond het interessant.

In groep 8 heeft een van hen ook verteld over Tito (een hele strenge man) en hij heeft verteld hoe oorlogen ontstaan. Ze hadden ook barrettes bij van verschillende rangen.

 

 

Kunstkabinet

1)Wat is het kunstkabinet: dat zijn opdrachten die met kunst te maken hebben.
Opdrachten van de Kunstkabinet: Een kraag maken, een schets maken van een pop, een Mondriaan, mozaïek, elkaar na tekenen.

2) Wat leer je van het kunstkabinet? Een kraag maken, eens schets maken van een pop een Mondriaan, mozaïek, elkaar na tekenen.
Bij al deze opdrachten is er in het begin een filmpje waar ze dingen uitleggen en wat de les is.


Gemaakt door Patryk & Lindsey.

 

 

 

 

De Grote Rekendag
Datum: 22 maart 2017

De opdracht: je moest met je rekenmaatje een huisje maken. Die je in je vakantie park kan gebruiken. Dan moet je een viertal maken en huisjes in je vakantiepark zetten. Daarna moest je om de huisjes nog een parkeerplaats maken en nog faciliteiten.

De huisjes ontwerpen: Eerst gingen we de huisjes ontwerpen met de rekenmaatjes. De schaal was bijvoorbeeld 1 cm is 1 m in het echt. En dan kan je kiezen voor een basic huis of voor een vip huis. Basic is de basis en Vip met allemaal extra dingen.
Je moest alles op de juiste maten berekenen en tekenen.

Het vakantiepark: we moesten het park in 4 delen opdelen. De parkeerplaats en de receptie, het winkelcentrum, een camping en de huisjes van het vakantiepark. Er waren ook wat eisen aan het park bijvoorbeeld. Dat er veel bomen moeten zitten, dat alle huisjes gelijkvloers moeten zijn en dat er zowiezo een vakantiepark moet zitten en niet alleen maar camping.

Het resultaat:

Ze waren allemaal heel creatief met allemaal verschillende ideeën.

 

Groep 7 doet mee aan Mediamasters. Dit is bedoeld om te leren om beter om te gaan met  social media.
Wat is Mediamasters eigenlijk? Met Mediamasters kun je prijzen verdienen. Door die prijzen word je gemotiveerd om het te spelen maar niet alleen daardoor. Het leuk ook kun je er best veel van leren. Bijvoorbeeld : hoe je hackers uit moet schakelen.

mediamaster

Finale!!?
In de finale moet je met de jokers die je de hele week hebt verdient. De genen die alle vragen goed beantwoord en heel veel extra jokers verdient.

Prijzen!!?
ook kun je prijzen winnen: naar de voice of Holland /beeld en geluid. Je kunt nog veel meer prijzen winnen .

Einde, groetjes Melissa en Eline!

 

Zwemmen bij de SGZ

Wij gingen met de klas op dinsdag 27 september met heel de klas naar SGZ  omdat we de sportweken hebben. In die weken gaan we elke week een andere sport doen. Deze week was dat zwemmen. Dus gingen wij met heel de klas naar SGZ om te zwemmen.
Toen we bij SGZ  waren, gingen we ons omkleden en als iedereen klaar was, gingen we naar het zwembad. Als eerste oefening kregen we een geel balletje en aan de overkant een hoepel. Je moest het gele balletje in de hoepel leggen en terug zwemmen. Als de volgende aan de beurt was, moest diegene naar de hoepel zwemmen en het balletje halen en terug zwemmen en ging je zo door totdat iedereen aan de beurt was geweest.
Het volgende spel was, er werden allemaal speeltjes die konden drijven of zinken in het water gegooid die moest je dan met je team van 4 de speeltjes uit het water halen. Wie de meeste speeltjes had, had gewonnen. Dat spel deden we drie keer. daarna was het zwemmen eigenlijk al afgelopen, maar we gingen nog met heel de klas eerst een heel groot bommetje maken.
Daarna was het wel echt afgelopen en moesten we allemaal naar huis.
Groetjes Januf & Noa uit groep 7!

Hoi allemaal,

Wij gaan 10 feiten vertellen over groep 7.

  1. We vinden groep 7 heel erg leuk maar ook best moeilijk.
  2. We leren veel en dat vinden we leuk.
  3. Wij hebben in de klas juffrouw Samira en ze is super aardig
  4. We zitten bij #beactif dat is een club  waarbij we allemaal activiteiten zoals zwemmen en een bootkamp.
  5. Wat we doen in de klas: We leren heel veel over rekenen taal en spelling dat vinden we heel leuk.
  6. Wat voor huiswerk we hebben : blokboek taal en rekenen daar staan lessen in en die lessen heten les 1a en les 1B en 2A en 2b enzo ….
  7. We hebben nu taal actief en taal actief spelling zo heten onze nieuwe methode. het is veel leuker dan de oude methode.
  8. We hebben een stagiaire ze heet Daisy ze is 21 jaar en wil later juf  worden ze is er ongeveer 2 keer in de week soms neemt ze heel de dag over als de juf er niet is.
  9. De ena laatste feit is dat we de klas mooi versieren met onze kunstwerken
  10.  De laatste feit is? Dat we een lekkage hebben en soms komt er een stom gepiep uit maar daar is al naar gekeken

EINDE hopelijk weten jullie nu iets meer over groep 7

groetjes Terrian en Britt.

 EigenWijsTijd

collage-ewt